Sunday, March 11, 2012

Sebab-sebab perempuan suka suami orang

Hey girls.. Keluar makan dengan suami perempuan mana hari ni? Makan di restoran mewah ke? For sure dia yang belanjakan.. Oh! Bestnya jadi korang.. Aku nak join jugak boleh? Hihi..

Ok, berbalik kepada tajuk entry aku sebab perempuan suka suami orang.. Aku tahu ada girls di luar sana yang suka dengan suami orang.. Aku harap tiada siapalah yang akan terasa sehingga berguling-guling menuju ke dalam tandas untuk menangis mahu pon cuba terjun dari katil kononnya nak bunuh diri.. Pehhliss! Tak thrill tahu kalau setakat terjun katil, jom terjun KLCC nak?

Nak elakkan lelaki jatuh cinta

Well, seperti yang aku pernah cakapkan sebelum ni lelaki sangat-sangat-sangat mudah perasan dan terjatuh cinta.. Tapi tak boleh lah nak salah kan lelaki kalau macam tu.. Yelah, perempuan ni kan makhluk penggoda.. Hihi..



Perempuan akan berfikiran "Baik aku kawan dengan lelaki yang dah kahwin atau pon yang in relationship, takde lah dorang jatuh cinta dengan aku nanti." Ye tak? But I dont think this is good idea.. Why? Sebab kalau difikirkan lebih jauh, tak ke lelaki tu akan curang pula dengan korang? Ahh! Perempuan memang celik tapi fikirannya tak jauh.. Bullshit! Bukan lah aku nak blame perempuan je.. Lelaki pon sama je.. Kalau bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyikan..

Lelaki single takde ciri-ciri Prince Charming korang

Lelaki yang dah berkahwin dia akan tahu skill-skill nak mengorat perempuan.. Ataupon mungkin dia nak cuba skill lain selain dari skill yang dia buat masa nak ngorat wife dia dulu.. Lelaki dah kahwin akan lebih romantik layan, belai dan lebih mengambil berat.. Selain itu, dia pon ada sifat sabar yang lebih dan pandai memberi nasihat serta sifat matang yang lebih.. Tapi aku rasa aku ada semua tu.. Tak terpikat dengan aku?

Oleh kerana perempuan ni naif dan lurus terus terpikat dengan lelaki tu.. Damn it! Aku yang single dan baik ni kan ada.. Nak jugak yang dah kahwin..



Semakin tua, semakin kacak

Yess! Ini adalah fakta.. Tahu kah korang semakin berumur lelaki tu semakin kacak, macho, matang dan diminati.. Agree? Perempuan amat tertarik dengan lelaki yang matang.. Even lelaki tu tak kacak, tak macho tapi kejantanan dan kematangan lelaki membuatkan perempuan melting.. Tu baru yang tak kacak dan tak macho, kalau yang sebaliknya macam aku dah tua nanti for sure aku macho, kacak dan bergaya.. Agak-agak time tu wife aku ada empat tak? Hihi.. Tak lah, aku baik tahu.. Setia! Memang susah nak cari lelaki single yang matang, rata-rata kahwin pada umur 25-35 tahun..

Tapi bagi perempuan, semakin senior atau tua perempuan tu semakin rendah market nya.. Itu lah hakikatnya.. Tak boleh win-win situation hocayy! Hihi..

Pengalaman

Aku tahu apa yang otak kuning korang fikirkan, Sex-sex-sex, segala dalam kelambu dan berapa besar organ reproduktif lelaki tersebut.. Fuuu!! But this is not about seks semata-mata tapi pasal perlakuan dan layanan.. Lelaki dah kahwin ni lebih romantik.. Bila bergaduh takde nya jerit "Hantar I balik rumah mak I!!" Nak balik pergilah balik sendiri ye tak? Nak suruh orang pulak hantar dia.. Baik jangan merajuk.. Hihi.. Lelaki dah kahwin ni suka mengalah bila bergaduh.. Aku yang tak kahwin lagi ni pon macam tu tahu..



Kaya

Money-money-money.. Perempuan mana yang tak suka duit ye tak.. Biar lah tak kacak macam aku pon orang tu, still nak jugak.. Itu semua sebab duit lah.. Bullshit! Why the hell korang nak yang tak kacak.. Ramai je lelaki single yang banyak duit lagi-lagi anak datuk.. Kenapa nak yang dah berkahwin jugak? Sebabnya, lelaki-lelaki kaya yang muda ni suka berfoya-foya.. Thats why perempuan pilih lelaki kaya yang dah berkahwin sebab lebih secure dan boleh terus ajak kahwin..

Test market

Kadang-kadang tu lelaki saja je nak test market bila dia rasa "aku dah tua ke? Takde market lagi? Agak-agak aku test market awek comel depan tu lepas tak?" Kalau dia berjaya ngorat korang, dia akan berasa secure sikit takde lah takut kena tinggal wife dia sebab dah tua.. Tapi kalau kantoi dengan wife dia macam mana? Aku tak tahu.. Aku tak tahu..


Aku bukan nak salahkan perempuan je.. Yang jatuh cinta dan yang memberi cinta, dua-dua sama je.. Bullshit! Nampak tak aku cuba bela kaum perempuan jugak.. Baik kan aku? Dan aku nak kaum perempuan berfikir, bagus ke bercinta dengan suami orang ni? Tak rasa bersalah? Sanggup ke bermadu walau pada awalnya kena baling periuk dan kuali dari isteri pertama? Apa guna aku yang single, baik dan lagi baik ni?

Terlajak perahu pon boleh undur walaupon takde gear reverse.. Why korang tak boleh undur untuk suka kat aku pulak kan? Hihi

18 comments:

puteri kasih said...

bahaya bercinta dengan suami orang

Romeo Laut said...

hahah. perempuan ni secara umumnya sama je. hampeh.. hhahah.

JennY said...

pagi2 check dashboard tgok ade entry ni.. lelaki mmg lagi tua laki kacak okay.. tp masalahnye laki yg tua ramai yg dh berkahwin..nk carik yg bujang plak bila diorg ni dh tua terlajak diorg dh x de rasa nak ade komitment.. maybe la,.. tp macam muiz tulis la laki org ni kalau dia x layan hubungan tu x kan jadi kannn... sometimes kita x tau kalau lelaki tu ade masalah keluarga ke ape kann.. masyarakat sepatutnya x boleh put a blame pada isteri ke-2, ke-3 @ ke-4..
just my 2 cent!

eyah ayeh said...

done follow u. follow me back. =)

muiz aL said...

Romeo: Nope! Tak sama.. Orang rasa kecewa dengan perempuan je akan cakap macam tu..

Jenny: Tak nak salahkan sesiapa pon.. Macam orang cakap, kalau tepuk sebelah tangan tak ber bunyi.. Kalau lelaki tu ada masalah dengan isteri, kenapa dia tak cuba selasaikan? Ok, kita ambil contoh kalau isteri lelaki tu tak boleh menghasilkan zuriat.. Dia boleh je cari perempuan lain untuk jadikan isteri tapi dengan izin isteri.. Nevermind, pendapat setiap orang mungkin berbeza.. It's just my opinion.. =D

dwaty said...

harap2... tuan blog tak jadi lelaki tua yang dah kawen tpi still nak test market.... hehehe

puteri kasih said...

puteri singgah sini :)

Joe Kidd said...

nak cari yg halal takot bini... yg haram takot kene bako dengan api neraka..

emma said...

Aku tgh keliru sbb boleh tersuka dgn suami orang! Dah la dia baru kahwin 5 bulan lepas. aku tak terfikir utk ada apa2 dgn laki org sebelum ni. mmg turn off habis la kalau laki org. mmg tak masuk list lansung. tapi tak tahu la kenapa kali ni aku tersuka pulak. aku harap ini just a temporary feeling. aku tak nak musnahkan rumah tangga orang lain!

fathullah fatt said...

jgn slh kn suami org.semua manusia nak rasa bahagie.pmpuan dan laki sama je.tp sebab agama tak benarknpmpuan kawen lbh dr 1.
klu blh ..mgkin sama je.

Fatimah said...

Salah satu sebab perempuan suka suami orang; suami orang takkan tulis blog post macam awak ini.

Anonymous said...

Tak pernah terfikir sampai mcm ni..cmne leh tersuka kt dia.. suami org pulak tu.. adusss kes naya.. harap blh undur balik perasaan ni dan remove ... huhuhu....ujiannnn

Nana said...

Sebab laki org sangat baik Dan memahami.. Tak la romentic sangat Tapi memahami saya dgn sempurna sekali.. Pemimpin yg sempurna.. Alhamdulilah

Anonymous said...

Sebab laki orang sangat baik,caring Dan sangat memahami.. Dan sanggup beri apa saja...

Esya ^_^

Muhammad Hanifa said...

Kenapa ya

Muhammad Hanifa said...

Why

Muhammad Hanifa said...

Why

Muhammad Hanifa said...

Kenapa ya