Thursday, March 22, 2012

Rampas girlfriend or boyfriend kawan / Backstabber

Hey handsome boys and handcute girls.. Macam mana hari-hari korang selepas kena backstab? Ada rasa nak gantung diri kat kipas atau terjun bangunan?Oh no! Itu sangat-sangat bullshit!

Apa korang rasa bila kawan baik korang, rampas girlfriend korang? Ada rasa macam nak siku-siku kat kepala dia tak?

Apa yang aku perasan waktu zaman muda-mudi aku dulu, time tu korang baru nak kenal love euww-ueww ni.. Kalau lelaki ada minat kat sorang aku tu, then dia akan mark.. Dan dia akan cakap dengan kawan lelaki dia yang lain, she's mine! Automatik kawan-kawan yang lelaki lain akan back off.. How the hell he do that! Kenapa lelaki lain mesti back off? Dia baru cakap yang dia suka kat awek tu je.. Bukannya dah jadi isteri atau pon tunang..



Dan bila ada kawan lelaki lain cuba-try-test awek tu, comfirm lelaki tu akan bengang lah kan.. Tapi kalau ikut logiknya dia takde hak pon nak main mark-mark kan? Fuuu! But if korang serius, why not korang pergi masuk meminang ke kahwin ke, thats all.. Ini baru setakat couple seminggu dua lepas tu tukar status relationship kat facebook, maried.. Ohh! Pehhliss lahh!

For me tiada istilah perampas kalau setakat cuople-couple ni.. Kalau korang rasa nak serius dengan awek kawan korang atau ex kawan korang, go grab it! Kawan korang takde hak nak marah atau pancung kepala korang.. Melainkan dia tunang atau isteri kawan korang.. Itu memang sah korang akan kena lambung dari tingkat 88 KLCC.. You got the point?



Kalau diberi pilihan, awek korang serta kebahagian dan kawan-kawan, which one korang pilih? For me, I go for kawan-kawan.. Why? Yelah, belum tentu awek yang korang dok usha-usha tu adalah jodoh korang.. Kalau ada lelaki yang sanggup mati kerana awek ianya adalah sangat-sangat-sangat bullshit! Annoying people are annoying!! Bagi aku kawan adalah sangat penting.. Why? Sebab cuba korang bayangkan, kalau kereta korang break down tengah jalan, korang nak call siapa antara awek dengan kawan? Kalau aku, aku call kawan.. Kawan mesti akan datang tolong tapi kenalah pandai pilih kawan jugak.. Cari kawan yang baik macam aku.. Kalau call awek dia cuma akan cakap "Oh em ji! Yeke? Sekarang kat mana? Kesiannya awak? Dah tu macam mana sekarang? Saya tak dapat nak datang ni, panas terik sangat kat luar tu.. Terbakar kulit saya nanti.. Kalau saya kulit saya dah hitam nanti bla bla bla bla......." See! Terlalu banyak soalan dan alasan yang awek korang akan bagi.. Itu yang korang nak utamakan kalau setakat bergelar awek? Bullshit! Bukan lah tak boleh nak ambil tahu pasal awek korang, boleh.. Tapi berpada-padalah jangan sampai hilang kawan..

Tapi selepas kahwin, masa untuk kawan perlu dikurangkan.. Korang lelaki perlu habiskan masa dengan kerja, kerja, kerja, kerja, jaga isteri, buat anak, buat anak, kerja, kerja, jaga isteri, buat anak, buat anak, kerja, kahwin lain, kerja.. Bila kawan korang dah kahwin, dorang pon mesti takde masa untuk korang jugak.. Yelah, dorang pon kena kerja, jaga bini, buat anak dan kahwin lain jugak.. Itulah kehidupan streotype selepas kahwin..

Lagi sekali aku nak bagi tahu, who cares about who you are dating with? Kalau korang suka kat awek korang atau pon awek kawan korang, go grab it! I mean bertunang atau pon kahwin.. Takde istilah merampas melainkan korang goda isteri orang.. Easy right?



Jika korang fikir korang mengalami happy ending setelah berkahwin, sesungguhnya korang telah tersilap.. Sebaliknya, berkahwin bermaksud anda baru sahaja membuka lembaran baru dalam cabaran hidup anda.. Ingat senang ke kahwin? Nampak mudah.. Lagi-lagi bab malam pertama.. Hihi..

7 comments:

Aenna Mazlan said...

i agreee!!!

muiz aL said...

Aenna: So, I boleh lah ngorat Tiz Zaqyah.. Remy nak marah??? Godai yuuu!! Hihi

Kamsiah said...

salam
perkahwinan satu tanggungjawab yg amat besar...situasinya berbeza 200% semasa bercinta...

ell lina said...

rasa mcm xnak kawen je..ehehhe...

Anonymous said...

poerghh mkn dlm btol
....

- M A S H - said...

benci rampas-merampas ni. tp kalau dah jodoh tak kemana

anismelon said...

nak rampas??rampas le..huuuu..kalau dye jodoh kite rampas cene pon dye akan tetap jadi jodoh kite..so kawin je terus senang..nak rampas kasi lepuk je..wuuuu