Monday, April 16, 2012

Don't love someone just because he/she loves you

Assalamualaikum..

Hai gadis dan jejaka yang cuba pilih kasih sekalian.. How are you? Masih wujudkah gadis comel dan jejaka gay di blog aku ni? Maklumlah dah lama tak update.. Serius, aku memang takde masa tapi bila ada masa tu, tahap kemalasan lagi tinggi untuk update blog.. Hihi..



Ok, let's straight to the point.. "Love the one who love you.. Not the one that you love" Korang mesti dengar quote ni kan.. Korang rasa ianya masuk akal ke? Bagi aku macam tak je.. Why?

Well, personally aku rasa quote ni biasa dilemparkan kepada orang yang dah reject korang ye tak? Ahh! Come on guys.. Kena reject je pon.. Sama macam baju yang telah direject tapi masih boleh dijual di Reject Shop bukan? Ramai je aku tengok orang masuk Reject Shop tu.. Harga pon tak lah murah sangat.. Eh, macam dah lari topik pulak.. Hihi..

Love the one who loves you, not the one that you love is really just like "bertepuk sebelah tangan" Cuba korang ambil situasi ni, korang sorang gadis cantik, comel, hot dan ada sorang guy datang dekat korang dan confessed yang dia love you very-very-very much more like forever and after.. Do you accept him? Kalau ikut quote tu you must accept him ye tak? Yelah kata love the one who love you, and now dah ada guy yang datang and love you like forever.. Dan bila korang accept that guy, korang semestinya kena buang rasa yang korang pendam dekat Mr.Right korang sebab nak ikut sangat quote tu kan.. Semata-mata nak falling in love with someone love you, tapi bukan korang yang sukakan dia.. Then aku akan cakap you are good liar!

Well, cinta bukan lah sesuatu yang boleh dipaksa.. Korang cantik, tapi bila dia doesn't love you, he is not love you.. You got the point? Ok macam ni, korang seperti paksa seseorang untuk cintakan korang dengan berdasarkan quote tu, tapi ianya tak kan berkesan.. How the hell korang akan boleh buat macam tu? But korang boleh paksa orang bersama dengan korang, tapi korang tak boleh paksa perasaan dia yang dia really-really-really love you.. Pathetic!



Sama lah seperti korang couple hanya berlandaskan rasa kasihan.. Ohh! Pehhliss! Perempuan akan rasa annoying bila lelaki yang dia tak suka tak habis-habis mengurat. Well, seriously, lelaki pun akan rasa sama bila perempuan yang dia tak suka/ bukan taste dia asyik ganggu dan cuba buat kita suka kat dia.. Bullshit!

Lagi sebab yang buat aku rasa quote ni bullshit ialah the rythm.. I mean rentak sebelum korang dapat ngorat seseorang tu dan selepas.. Ok macam ni, that guy ngorat giler-giler-giler tahap adiwira sebab nak dapatkan sorang perempuan tu.. Sampai bertahun-tahun lelaki tu ngorat sejak dari umur 6 tahun lagi.. 6 tahun dah pandai ngorat? Korang percaya? Sila jangan percaya.. Berbalik cerita tadi, lelaki tu mengorat bertahun-tahun untuk dapatkan Mrs.ALWAYS Right dia.. But bila dah dapat, it's nothing.. Why? Yelah, masa sebelum couple si perempuan bukan main giler-giler-giler kuasa dua lagi perangai, but bila dah dapat terus berubah.. Nak kena jaga perasaan lah, lelaki kena kong kong lah, lelaki tak boleh main dota lah, bla bla bla.. See, rythm dia dah berubah! Lepas tu mula lah perempuan cakap lelaki ni masa nak mengorat dulu bukan main lagi, tapi bila dah dapat buat tak tahu je.. Hey girls, korang yang berubah sebenar nya.. Cuba buat rythm sentiasa selari.. Baru lah lelaki tak bosan dan sentiasa romantik.. Lelaki sangat-sangat-sangat romantik tahu!



Cuba korang bayang kan situasi ni pulak, gadis A suka kat lelaki B.. Lelaki B suka kat Gadis C.. Gadis C suka kat lelaki D.. Lelaki D pula suka kat Gadis A.. Sila selesaikan masalah ni berdasarkan quote yang euww-euww tu.. Dapat? Semua orang harus jatuh cinta dengan rasa simpati dengan orang yang dia tak suka atau bukan taste dia? How the hell that relationship can work? Korang nak ke seseorang tu pretending sayang kan korang sebab dia takut orang lain tak mampu sayangi dia? Pehhliss lah! Sangat menjengkel dan menyedihkan!

So dont give false hope to someone.. Korang berpura-pura sukakan seseorang but at the end, it's NOTHING! Cinta memang tak boleh dipaksa tapi boleh dipupuk.. Auww!

2 comments:

Siti Aqilah Munirah Ismahisham said...

entah knp saya sgt suke entry niey. wuhuu ! sempoi :)

~Eim~ said...

sangat setuju dgn, ''Perempuan akan rasa annoying bila lelaki yang dia tak suka tak habis-habis mengurat.''!